Press "Enter" to skip to content

Jak zrobić tartę z jabłkami

Przepis mojej siostry na łatwą, szybką i pyszną tartę.

Składniki na blachę o średnicy około 25 centymetrów:

200 gramów śmietanki 36%

cukier – według preferencji

jabłka – ok. 4 duże jabłka

cynamon – według uznania

kruche, francuskie ciasto

Wykonanie:

  1. Nastawić piekarnik na 180 stopni.
  2. Umyć, obrać i pokroić jabłka w plastry.
  3. W misce zmieszać śmietankę z cukrem.
  4. Formę wysmarować masłem i włożyć do niej ciasto.
  5. Wyłożyć ciasto jabłkami, a potem zalać wcześniej przygotowanym sosem.
  6. Posypać wierzch cynamonem.
  7. Jeśli został nadmiar ciasta, można przykryć tartę od góry.
  8. włożyć do piekarnika i piec aż ciasto się zarumieni.
  9. Zjeść ciasto 🙂 Smacznego!

2 komentarze

Dodaj komentarz